4

Директор інституту Олександр Демидов відкриває засідання вченої ради

     28 грудня відбулося останнє в цьому році засідання вченої ради. Було одноголосно затверджено рішення атестаційної комісії, засідання якої пройшло 26 грудня, про підсумки атестації наукових співробітників інституту. Рішенням атестаційної комісії атестовані і затверджені на посадах завідувачів лабораторій кандидати сільськогосподарських наук Олександр Володимирович Гуменюк (лабораторія селекції озимої пшениці), Олександр Леонідович Дергачов (лабораторія агротехнологій), Тетяна Василівна Юрченко (лабораторія генетики і фізіології). На посади старшого наукового співробітника переведені кандидати сільськогосподарських наук Вологдіна Галина Борисівна, Ірина Вікторівна Федоренко та Марина Вікторівна Федоренко. На посаді наукового співробітника атестована Замліла Ніна Петрівна. Молодших наукових співробітників Аліну Пірич, Наталію Дубовик, Тетяну Поліщук, Михайла Харченка та Юлію Судденко переведено на посади наукового співробітника. На посаді головного економіста затверджений Борис Олефіренко.

1

Заступник директора Володимир Гудзенко оголошує рішення атестаційної комісії

    Затверджено кандидатури на Дошку пошани за підсумками роботи у 2016 році: провідний науковий співробітник лабораторії селекції озимої пшениці Віра Кириленко, науковий співробітник відділу захисту рослин Юлія Судденко, бухгалтер відділу бухгалтерського обліку Ніна Плашенко, технік лабораторії селекції ячменю Марина Оксанич та слюсар сектору з охорони праці Степан Верешко. Обговорювались також питання щодо участі в міжнародних грантах, співробітництво з Туреччиною та Казахстаном.

5

Затвердження кандидатур на Дошку пошани

Директор інституту Олександр Демидов узагальнив результати роботи за рік. Вирощене насіння цього року реалізовано повністю. Триває випробування наших сортів в Угорщині та Молдові. Для вирощування на виробничих площах  декілька миронівських сортів взято такими великими агрокомпаніями, як «Миронівський хлібопродукт» та «Ерідон». Сподіваємось, що площі під ними зростатимуть. Розширюється селекція пивоварних ячменів. Цього року дисертації захистили 7 миронівських науковців. Ліцензовано відкриття аспірантурі в Миронівському інституті. З нагоди Дня працівників сільського господарства наш інститут став єдиною установою системи НААН, яка за високі показники нагороджена Грамотою Верховної Ради України. Радує, що нині Миронівський інститут пшениці входить до першої трійці серед установ НААН порівняно з 2014 роком, коли він був у третій десятці. Підсумовуючи сказане, Олександр Демидов заявив: «Напрям діяльності інституту незмінний – створення нових сортів та збільшення посівних площ, розширення міжнародного співробітництва, зростання кількості висококваліфікованих наукових кадрів».Таким чином, намічені напрями роботи на наступний рік.

3

Обговорення напрямів роботи на наступний рік