2 лютого проведено засідання вченої ради МІП, присвячене весняно-посівним роботам під урожай 2017 року в господарствах, підпорядкованих інституту. У засіданні взяли участь члени вченої ради професори Ганна Ковалишина та Станіслав Васильківський, директор Носівської СДС Наталія Буняк, директор ДП «ДГ «Правдинське» МІП» Юрій Ситник. Відкрив засідання директор інституту Олександр Демидов. Він привітав колектив Миронівського інституту з отриманням важливого документу – «Ліцензії» на діяльність аспірантури. Далі був оголошений порядок денний з 7 питань.

1

Директор інституту Олександр Демидов привітав колектив Миронівського інституту з отриманням важливого документа – «Ліцензії» на діяльність аспірантури

2

Оголошується порядок денний

    Про план проведення весняно-польових робіт під урожай 2017 року доповіли заступник директора ДП «ДГ «Еліта» МІП» Василь Вашків та головний агроном господарства Людмила Ільченко, директор Носівської СДС МІП  Наталія Буняк та директор ДП «ДГ «Правдинське» МІП» Юрій Ситник. Олександр Демидов відмітив, що структуру намічених посівних площ треба скорегувати, враховуючи збільшення посівів розмноження нових сортів, які намічені до районування на 2017 рік. Велику увагу він приділив співпраці з Молдовою та Білоруссю, які з метою оцінки ярих посівів мають відвідати завідувач лабораторії ярої пшениці Світлана Хоменко та директор Носівської СДС Наталія Буняк. Рішенням ученої ради затверджено план проведення весняно-польових робіт на 2017 рік та закріплення науковців за дослідними господарствами МІП з метою контролю та надання методичної допомоги: ДГ «Еліта» – завідувач лабораторії агротехнологій Олександр Дергачов та старший науковий співробітник відділу насінництва Валерій Кавунець; Носівська СДС – завідувач лабораторії озимої пшениці Олександр Гуменюк та завідувач відділу захисту Тетяна Муха; ДГ «Правдинське» – провідний науковий співробітник Віра Кириленко та завідувач лабораторії ярої пшениці Світлана Хоменко.

3

Доповідає заступник директора ДП «ДГ «Еліта» МІП» Василь Вашків

4

Доповідає головний агроном ДП «ДГ «Еліта» МІП» Людмила Ільченко

5

Про план проведення весняно-польових робіт під урожай 2017 року доповідає директор Носівської СДС МІП 

Наталія Буняк 

6

Про план весняно-польових робіт та стан господарства доповідає директор ДП «ДГ «Правдинське» МІП»

Юрій Ситник

     Головний економіст Борис Олефіренко висвітлив питання про затвердження інвестиційного договору щодо будівництва на базі Миронівського інституту насіннєвого заводу з виробництва кондиційного сертифікованого насіння. Проведення процедури повністю відповідає чинному законодавству України.

7

Головний економіст Борис Олефіренко висвітлив питання про будівництво насіннєвого заводу на базі

Миронівського інституту

8

Розрахунок потреби для забезпечення посівних площ

9

Обговорення щодо затвердження будівництва  насіннєвого заводу

11

Члени вченої ради ухвалюють прийняте рішення

    Щодо затвердження Положення про ліцензійні договори  і сплату роялті доповіла завідувач лабораторії патентно-кон’юнктурних досліджень, економіки та інтелектуальної власності Алла Томашевська. Директор інституту Олександр Демидов наголосив, що сьогодні основний фінансовий прибуток – отримання роялті за використання сортів.

12

Про ліцензійні договори  і сплату роялті доповіла завідувач лабораторії патентно-кон’юнктурних досліджень, економіки та інтелектуальної власності Алла Томашевська

   Заступник директора Володимир Гудзенко висвітлив план проведення заходів і видання наукової та методичної літератури у 2017 році, який  затверджено вченою радою. Учений секретар Ганна Волощук запропонувала доповнити план на 2017 рік питанням щодо підготовки до 50-річчя створення на базі Миронівської станції науково-дослідного інституту (5 січня 2018 року) та ввести до плану МІП намічені заходи в Носівській станції та ДГ «Правдинське».

13

Заступник директора з науки Володимир Гудзенко висвітлив план проведення заходів і видання наукової та методичної літератури у 2017 році

  До друку були затверджені випуск № 3 збірника наукових праць «Миронівський вісник», про що доповіла відповідальний секретар редколегії збірника Ганна Волощук, та методичні рекомендації (доповідачі – завідувач лабораторії селекції ячменю Володимир Гудзенко та завідувач відділу насінництва Андрій Сіроштан).

14

Учений секретар МІП, відповідальний секретар редколегії Ганна Волощук представила до затвердження випуск № 3 збірника наукових праць «Миронівський вісник» 

10

Завершальне слово директора МІП Олександра Демидова