17 лютого у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» завершилась робота міжнародних аграрних виставок «Зернові технології», «Agro Animal Show» та «Фрукти. Овочі. Логістика», які стали головними подіями сезонуУже втретє активну участь у виставці «Зернові технології» взяла Носівська селекційно-дослідна станція Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН.

1

Експозиція Носівської СДС

 

   Організатор виставки – лідер виставкового бізнесу України компанія «Київський міжнародний контрактовий ярмарок». Виставка проводилась за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини, а також багатьох компаній та асоціацій виробників України, Німеччини, Франції.Масштаби виставки вражаючі,адже її учасниками стали понад 500 компаній з 23 країн світу. Свої Національні експозиції представили Франція, Німеччина, Нідерланди, Велика Британія, Чехія, Данія та вперше – Австрія.

Урочисто відкриваючи виставку, Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовийпривітав учасників та гостей цього важливого заходу: «Бажаю всім плідної роботи! Маю надію, що всі експоненти будуть задоволені участю у виставках та отримають багато нових контрактів та ділових зв’язків, а  їхні прибутки зростатимуть на фоні росту українського агропромислового комплексу!»

В урочистій церемонії взяли участь Міністр сільського господарства Чеської Республіки Маріан Юречка, надзвичайні та Повноважні Посли в Україні таких держав, як Федеративна Республіка Німеччина, Королівство Нідерланди, Сполучене Королівство Велика Британія, представники посольств Королівства Данії, Франції, Австрії та багатьох українських і зарубіжних бізнесформувань різного рівня.

 

2

 Заступник директора з наукової роботи Носівської СДС Олександр Буняк та представниця Донецької ДС

3

Науковий співробітник Олена Сизенко, заступник директора Микола Сардак та провідний агроном І. Маслак

           

      У своїй експозиції Носівська СДС представила сорти сільськогосподарських культур власної селекції: озимого жита, озимої та ярої пшениці, тритикале, ярого ячменю, вівса, конюшини, люцерни, цибулі, огірків, столового буряка. Достойне місце зайняли голозерні сорти вівса та ярого ячменю. Серед відвідувачів стенду були представники  провідних наукових установ України, керівники й агрономи агропідприємств та фермерських господарств, дрібні сільгоспвиробники та багато інших учасників виставки. Селекціонери Носівської СДС надавали докладні консультації щодо вирощування представлених сортів, а також приймали заявки на насіння. Особливо приємно відзначити, що експонати, представлені в експозиції Носівської СДС, зацікавили не тільки вітчизняних виробників, а й гостей з-за кордону: Об’єднаних Арабських Еміратів, Франції та Великої Британії.

 

4

Спілкування з відвідувачами виставки

У ході роботи виставки була реалізована насичена ділова програма заходів за участі відомих вітчизняних та іноземних експертів аграрного сектору, що надасть операторам вітчизняного ринку  можливість  знайти оптимальні рішення  назрілих проблем.