13 вересня Миронівський інститут пшениці взяв участь у «Дні Хліба», уперше проведеного в рамках ІІ Міжнародної спеціалізованої виставки хлібопекарської промисловості «Bakery Ukraine 2017», що пройшла 12–14 вересня в Києві у Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті. Організатори виставки – Об'єднання підприємств хлібопекарної промисловості «Укрхлібпром», Виставкова компанія «АККО Інтернешнл» за підтримки Міністерства аграрної політики і продовольства України та Національного університету харчових технологій. Учасники виставки – виробники хлібобулочної продукції,  постачальники пекарського та пакувального обладнання, інгредієнтів та сировини. На виставці було представлено готову продукцію (різноманітна випічка), сировину, інгредієнти, домішки, поліпшувачі, сучасні хлібопекарські технології, обладнання хлібопекарське, борошномельне тощо.

2

3

Новинка цьогорічної виставки – «День Хліба», що став знаковою галузевою подією нинішнього об’єднаного форуму харчовиків. У рамках «Дня Хліба» проведено дегустаційний конкурс хліба, хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів, на який запрошено Миронівський інститут пшениці. В експозиції інституту було представлено снопи, хлібці, зерно та чудово прикрашені пшеничні короваї, майстерно випечені у лабораторії якості зерна інституту.  Спеціалісти та відвідувачі виставки мали можливість оцінити високі смакові якості хліба з миронівських сортів озимої м’якої та ярої твердої пшениці. У експозиції короваїв та обрядової випічки«Коровайна традиція України» МІП представив запашний коровай з миронівської пшениці.

4

5

        Участь у цьому знаковому для хлібопекарської промисловості заході стала важливою подією для нашого інституту, адже миронівські науковці представили хліб із зерна власних сортів пшениці безпосередньо виробникам цього продукту. Виробничники на прикладі МІП ознайомились з досягненнями у вітчизняній селекції хлібних злаків, що, безумовно, корисно для подальшого розвитку не тільки хлібопекарської галузі, а й аграрної науки, зокрема селекції зернових.

6

7