24 листопада в інституті на екскурсії, яку провела вчений секретар кандидат біологічних наук Ганна Волощук, побували учні 9-го класу Маслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у супроводі викладача біології Синяк Галини Іванівни. Школярі ознайомились з експозицією сортів миронівської селекції в холі 1-го поверху. Галина Іванівна доповнила розповіді про селекційні досягнення МІП своїми спогадами про маслівських селекціонерів подружжя Яніцьких.

1

 Учні побували в лабораторіях відділу біотехнології, генетики і фізіології. Кандидат біологічних наук Наталія Булавка показала під мікроскопом, як діляться клітини міжвидових гібридів пшениці, кандидат сільськогосподарських наук Тетяна Юрченко представила основні напрями роботи відділу і продемонструвала досліди для оцінки морозостійкості в посівних ящиках і вегетаційних посудинах. Кандидат біологічних наук Сергій Пикало детально розповів про застосування культури invitro в селекції пшениці на посухостійкість.

У лабораторії якості науковий співробітник Надія Василенко показала як працюють млин та прилади з визначення властивостей борошна і тіста. Учні скуштували хлібці з нових миронівських сортів пшениці.

2

Насамкінець школярі відвідали музей, ознайомились з експозицією старої техніки та сфотографувались на згадку. Екскурсанти подякували за теплий прийом та залишили запис у книзі гостей музею. Дехто з учнів планують після закінчення 9-го класу вступати до Маслівського аграрного коледжу. Тому запрошуємо їх до інституту вже як студентів!