З 19 по 21 лютого директор Миронівського інституту пшениці Олександр Демидов, директор Носівської селекційно-дослідної станції Наталія Буняк та завідувачі підрозділів Андрій Сіроштан та Олександр Гуменюк прийняли участь у міжнародних агропромислових виставках сезону – під назвою «Агровесна-2019». Заходи організовано компанією «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

На 9-тій міжнародній виставці інноваційних рішень у зерновому господарстві «Зернові технології» – було представлено обладнання для зберігання та переробки зернових та олійних культур, виробництва комбікормів, обладнання для елеваторів та хлібоприймальних пунктів, мукомельної, круп’яної промисловості, навантажувально-розвантажувальну техніку, насіннєвий матеріал, засоби захисту рослин, лабораторне та ваговимірювальне обладнання, техніку та технології для виробництва зернової продукції, біоенергетику.

Миронівська науковці спільно із науковцями Носівської СДС представили свої наукові розробки, а саме інноваційні сорти пшениці озимої та ярої, ячменю озимого та ярого, озимого жита, тритикале, вівсу, багаторічних трав та овочевих культур. Неабияким попитом серед присутніх учасників виставки не лише України, а й країн ближнього закордону користувалась продукція саме Миронівської селекції.

Під час виставки миронівська науковці прийняли участь у Насіннєвому форумі 2019, який проходив під назвою: «Насінництво в Україні: Державна політика». Під час форуму миронівські науковці були активними учасниками, порушуючи питання стану та перспективи державної політики у насіннєвій галузі з прав захисту вітчизняної селекції.

1

2