15 листопада 2021 року  напередодні свята до Дня працівників сільського господарства України з робочим візитом до Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла завітав Президент НААН Ярослав Гадзало разом з делегацією.

Він  оглянув демонстраційний полігон на якому представлені сорти зернових культур.   Пізніше  Ірина Правдзіва, в.о  завідувача лабораторії якості пшениці розповіла про  вивчення селекційного матеріалу пшениці за показниками якості зерна та хлібопекарськими властивостями борошна згідно програми наукових досліджень.  Ярослав Гадзало  оцінив роботу працівників та почастував зразками хлібців миронівської селекції.

  За словами президента НААН Ярослава Гадзала, академія готова підтримувати Миронівський інститут пшениці,  а також аграріїв, науковців з усієї України, які  прагнуть збільшувати виробництво насіння та бути комерційно успішними. «Миронівський інститут пшениці -  це одна з центральних  наукових установ, яка займалася і буде займатись селекцією пшениць». Ярослав Гадзало наголосив також на  тому, що сьогодні в багатьох країнах світу є генетика миронівських пшениць в інших сортах, що потрібно  продовжувати працювати в цьому напрямку й відроджувати славу  Інституту.

            Ярослав Гадзало побажав Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла відроджувати славні традиції, повернути собі колишню славу провідного в світі селекційного центру.   Також  привітав колектив та директора Миронівського інституту пшениці Олександра Демидова  з Днем працівників сільського господарства України. Побажав усім, хто серцем і душею, долучається до важливих аграрних справ міцного здоров’я, добробуту і процвітання. «Хвала рукам, що пахнуть хлібом!».