У Реєстрі сортів рослин України з 2004 р.

Рекомендований для вирощування  на Поліссі.

Автори: І.А. Шубенко, Н.П. Шубенко, Н.В. Василенко,
В.А. Домарецький

Господарські та біологічні характеристики:

* Високопродуктивний, максимальна врожайність 85,5 ц/га

* Середньостиглий (вегетаційний період 87–93 дні)

* Посухостійкий

* Стійкий до обсипання

* Стійкість (бал) проти борошнистої роси – 6–7, плямистостей листя – 6–7

Якість зерна. Пивоварного використання. Маса 1000 зерен 45,9–50,1 г. Вміст білка 10,0–11,0 %, крохмалю – 60,2 %, вирівняність зерна  95,8 %, плівчастість 8,4 %.

Апробаційні ознаки. Різновидність нутанс. Середньорослий. Колос дворядний, завдовжки 6–9 см, трохи звужений до верхівки. Ості довші за колос, пружні, зазублені. Зернівка велика, еліптична, плівчаста. Основна щетинка зернівки довговолосиста.

Агротехнічні вимоги.  Сорт універсального типу. Обов’язковим є протруєння насіння одним із  дозволених для використання протруйників. Оптимальний строк сівби – фізична стиглість грунту. Рекомендована норма висіву 4,0–4,5 млн. схожих насінин на 1 га. Глибина загортання насіння 4–5 см з обовязковим прикочуванням посіву важкими котками. З перших днів вегетації слід повністю забезпечити азотом, фосфором і калієм. Норму добрив розраховують балансовим методом виходячи з агрохімічної характеристики ґрунту та запланованого врожаю. За вирощування на пивоварні цілі дозу азотних добрив зменшують на 25–30 %. Догляд за посівами – регулювання чисельності бур’янів, розвитку хвороб і розповсюдження шкідників.